Om mig / Kontakt

Jag som driver EMELIEmaria heter Emelie Bylund och är verksam i Östersund, Jämtland.  

Jag är en visuell kreatör och skapar bilder för olika projekt. Ibland tecknar jag digitalt, ibland målar jag med exempelvis gouache eller akvarellfärg och ibland använder jag kameran.  Det beror helt på vilket uttryck som passar för ändamålet. 

Jag inspireras av det vilda landskapet i Jämtland med fjällen, skogarna och sjöarna. Men jag hittar också inspiration i de små sakerna i vardagen, som hur årstidernas växlingar förändrar min trädgård, ångan från en rykande kopp te eller färgskiftningarna i en skogsglänta. Hur barn ser på världen runtomkring sig med öppenhet och nyfikenhet. 

Mina illustrationer känns igen på den lekfulla känslan, ofta med en lite underfundig ton och små detaljer som gör att man kan titta länge på en bild. 

Vill du anlita mig?

Jag tar på mig olika slags illustrationsuppdrag så hör gärna av dig så kan vi ta reda på vad jag kan hjälpa dig eller ditt företag med.

Några exempel på vad jag jobbar med:

Barnboksillustrationer

Illustrationer till hemsidor, som till exempel sidfot, sidhuvud eller innehåll

Omslag eller illustrationer till exempelvis tidningar och böcker

Förpackningsdesign och mönsterdesign (sömlösa mönster)

Illustrationer till fackböcker

Design av posters, vykort och trycksaker

 

”Emelie lyckades omvandla vår idé till en jättefin illustration. Hon är utöver en skicklig illustratör även lyhörd och kreativ i arbetsprocessen. Vi är väldigt nöjda och kan varmt rekommendera Emelie.”

Svenska kyrkans församling i Östersund

 

”Tack för ett gott och smidigt samarbete. Vi är väldigt nöjda med både dina idéer, bemötande och gillar verkligen stilen på illustrationerna.”

Bergs kommun

 

Posters & annat 

Du hittar många av mina verk som posters hos bland annat BGA, Nordic Poster Collective och Pictufy

Jag har även ett konto på konst.se där du kan se ett urval av mina målningar. 

Vill du se mer av vad jag gör?

Följ mig gärna på facebook eller kika in på mitt instagram-konto @emeliemaria.se