Om mig / Kontakt

Jag som driver EMELIEmaria heter Emelie Bylund och är verksam i Östersund, Jämtland.  

Jag kallar mig visuell kreatör, som ett samlingsnamn för illustratör, konstnär och fotograf. För jag kan helt enkelt inte välja, jag tycker alldeles för mycket om att experimentera med olika tekniker och former av skapande. Jag målar mycket med gouachefärg, men också akvarell, tusch och digitalt. 

Jag inspireras av det vilda landskapet i Jämtland med fjällen, skogarna och sjöarna. Men jag hittar också inspiration i de små sakerna i vardagen, som hur årstidernas växlingar förändrar min trädgård, ångan från en rykande kopp te eller färgskiftningarna i en skogsglänta. Känslan i det jag skapar är däremot detsamma oavsett teknik – en lekfull och magisk känsla med ett mått av förundran.

Du hittar många av mina verk som posters hos Inzpero, BGA och Nordic Poster Collective. 

Jag tar också på mig olika slags uppdrag för företag, till exempel att illustrera och designa bokomslag och att skapa bilder till företag som de kan använda i kommunikationen med sina kunder. Kontakta mig gärna för att ta reda på vad jag kan hjälpa din organisation med. 

 

Vill du se mer av vad jag gör? Kika gärna in på mitt instagram-konto @emeliemaria.se